Author Topic: [Blender] Everything Rendered Grey  (Read 41 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kat

  • Administrator
  • Hero Member
  • *
  • Posts: 2429
[Blender] Everything Rendered Grey
« on: December 29, 2020, 09:03:18 AM »

Description
Under certain circumstances Blender renders the contents of the 3D View as undefined grey masses in Wireframe, Material Preview and Rendered modes of Eevee and Wireframe and Material Preview of Cycles. Solid mode is unaffected in both engines. The problem relates specifically to AMD graphics hardware such that objects and materials appear grey/gray with no wireframe outline rendered where enabled. This problem is not related to broken or incorrectly formatted material trees or other 'user' errors. Affects most versions of Blender 2.80 onward (Blender 2.8+).

Symptoms
- meshes (where UV mapped and assigned materials) appear flat 'unlit' grey/gray.
- material Preview aperture appears black.
- wireframe outline not visible (object outline is).
- Solid viewport mode (Eevee & Cycles) renders correctly.
- Cycles Rendered mode appears correct.

Solution
This applies to Eevee ONLY. Enable High Quality Normals.

 

RSS Copyright © 2021 KatsBits™. All Rights Reserved. No part of this or associated properties shall be reproduced without prior consent. AdvertisePrivacy PolicyDMCA (about DMCA) • Copyright PolicyCopyright Contact Home Blog Support About Contact Site Search Site Map RSS feed Forum YouTube FaceBook LinkedIn Twitter Instagram IMVU